WIJ ZIJN,   ABSURD MAAR EERLIJK

ONGEDWONGEN EN BEWEEGLIJK

 

gallery/fb_icon
gallery/vimeo transparant
gallery/logowit mammedia

Vzw M.A.M.media werd op 23 augustus 2017 opgericht door acteurs drie-tal Mitchell A. Martin, Dieter Debrouwere en Timothy Devriendt na twee geslaagde producties samen: 'Mannen met rokken en rommel' en 'TRTF'.

 

Het doel van de vzw is het produceren van podium- en audiovisuele voorstellingen van uiteenlopende genres. Deze voorstellingen worden door één of meerdere van hen geregisseerd en geïnterpreteerd in samenwerking met gast-acteurs.

 

De vzw is een verderzetting van MAMmedia dat in 2012 werd opgericht door regisseur, acteur Mitchell A. Martin voor zijn eerste kortfilm 'Hangin' On' die hij zelf schreef, produceerde en waarin hij de hoofdrol speelde. Deze kortfilm werd gefilmd in Spanje waar hij zijn opleiding acteren voor film en televisie alsook regie en productie voor film en televisie volgde.

 

Na een jaar in Hollywood, waar hij meewerkte aan een paar eventfilms en muziekfilms waaronder 'The Walk'; en tevens een opleiding scenario schrijven volgde aan de NYFA, keerde hij terug naar België.

 

In de eerstvolgende jaren produceerde, regisseerde hij het Pulitzer Prijs theaterstuk 'Rabbit Hole', een sociale kortfilm met/over mensen met een beperking 'DITO', met onder meer Jenne Decleir en Ella-June Henrard en 'TRTF', een eigentijdse bewerking van de klassieker 'Tartuffe' van Molière. 'Mannen met rokken en rommel', een eigen vertaling van het stuk 'Men in drags selling their stuff', waarin Dieter en Timothy twee van de drie hoofdrollen interpreteerden, zette een einde aan zijn solo traject en was de kick-off van de vzw.

 

Timothy Devriendt deed zijn eerste podiumervaring op tijdens een musicalstage in Backstage te Gent, niet lang erna deed hij zijn eerste auditie voor de musical 'Oliver!'; een productie van Event Team. Door in de theaterwereld actief te zijn, raakte hij verzeild bij Theater Triangel, als lesgever en acteur in verscheidene producties.

 

Daarnaast gaf hij ook les aan de muziekschool Lochristi bij de opstart van de musicalafdeling en na een pauze versterkte hij in 2014 terug het team in de sterk gegroeide musicalafdeling die er nu is.

 

Als acteur speelde hij ondermeer voor muziekschool Lochristi in producties 'Fame' en 'The Wiz'. Op het Sint-Janscollege, waar hij voltijds werkt op het secretariaat, in de stukken 'Hij van Mars, Zij van Venus' en 'Romeo&Julia'. Timothy had alvast de smaak te pakken en acteerde ook voor Forum 77, De Waanzin, La Barraca, …

 

Dieter Debrouwere is dan eerder een rondzwerver. Binnen het theater landschap heeft hij een nomaden bestaan waar hij reeds 20 jaar op zoek is naar de diepere betekenis van het spelen. Hij volgde diverse opleidingen en studeerde ook aan het rits, waar hij dramatische kunsten heeft gevolgd.

 

Tijdens dit rond zwerven kwam hij in contact met gelijkgezinden, hier uit zijn veel mooie projecten gegroeid.  Dit ging van preformence art tot conceptuele theaterkunst. Dieter won ook de wedstrijd taaltalent met zijn bewerking van 'Klytamnestra' door Stefan Hertmans.

 

Hij speelde ook in een aantal kortfilms en deed een aantal gastrollen voor tv. Hij was onder andere te zien in Spoed, Binnenste buiten, Familie... Hij werkte ook samen met Marilyn Manson aan een videoclip die in Belgie werd opgenomen.

 

Dieter heeft ook een aantal jaren lesgegeven in T.S.B., de theaterschool van Jenny Tanghe te Gent.

 

In 2018 is het drietal al aan hun vierde gezamelijke productie aan het werken,

'Een Papieren Duivel' ('A Devil Inside') van David Lindsay-Abaire en voor het eerst vertaald naar het Nederlands door Mitchell. In januari van dit jaar brachten ze nog een volledig eigen bewerking van 'Psychosis 4.48' van Sarah Kane waarbij de hoofdrol werd vertolkt door drie fantastische actrices, Tess Thibaut, Manon Soberon en Nasja Blom.